Закон і Бізнес


«Витівки» пенсіонера

Президент міжнародної організації виявився педофілом


№43 (1082) 25.10—02.11.2012
3232

У столиці — черговий скандал, пов’язаний з педофілією. Затримано президента однієї з міжнародних громадських організацій за підозрою в розбещенні неповнолітніх і педофілії.


«Працівники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України затримали пенсіонера-педофіла. Сім років 70-річний дідусь разом із 40-річним спільником гвалтували хлопчиків, а сцени насильства знімали на відео, яке потім поширювали через інтернет», — відзначають в прес-службі міністерства. Всього кілька тижнів знадобилося борцям з кіберзлочинністю, щоб виявити й затримати столичного педофіла. Інформація про «витівки» пенсіонера надійшла з сусідньої держави, уточнили в міліції.

«На фотографіях, які отримали оперативники, було явно видно, що дідусь має інтимні стосунки з хлопчиком 8 років... Першим ідентифікували жертву. Ним виявився на сьогодні вже 15-річний хлопець з Київської області», — мовиться в повідомленні МВС. «Хлопець підтвердив, що 7 років тому він «подружився» з чоловіками-збоченцями, які за цінні подарунки й матеріальну допомогу змушували його до статевих стосунків. Хлопчик проживав з матір’ю-інвалідом, достатку не було, тому й погоджувався на «витівки» дорослих» — уточнили в міністерстві. У повідомленні відомства також наголошується, що «зловмисники не тільки отримували задоволення, а й заробляли на дитячій порнографії гроші».

Сам же любитель полунички працював президентом однієї з міжнародних громадських організацій. Там він із спільником і облаштував невелику знімальну студію.

Працівники вищезгаданого управління, провівши санкціонований обшук у будинку педофіла, вилучили «близько 500 дисків з ексклюзивним контентом дитячої порнографії, комп’ютерну техніку, а також більше десятка одиниць відео- і фототехніки, за допомогою якої вони й знімали статеві стосунки з дітьми».

Правоохоронці стверджують, що «встановлений хлопчик — не єдина жертва, таких у квартирі педофілів побувало мінімум дев’ять. Зараз їх особи встановлюються». Крім того, у борців з кіберзлочинністю є інформація, яка зараз перевіряється, про «організацію затриманим секс-турів до України для іноземних педофілів».

Стосовно пенсіонера-педофіла та його посібника порушено відразу дві кримінальні справи за ч.5 ст.301 («ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб») і ч.2 ст.156 КК («Розбещення неповнолітніх»).