Закон і Бізнес


Зник заступник голови ВКДКА


10.03.2016 11:06
4455

Сьогодні голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова передала до Національної поліції України заяву з приводу зникнення заступника голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Юрія Грабовського. Протягом 3-х днів з ним не ожливо встановити зв'язок.


Як повідомили «ЗіБ» у НААУ, відповідну заяву о 9 ранку передано заступнику голови Національної поліції України - начальнику Головного управління Національної поліції у Києві полковнику поліції Андрію Крищенку.

“Прошу вжити всіх невідкладних та термінових дій по встановленню місця знаходження заступника голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Грабовського Юрія Леонідовича, який безвісно зник, і з ним немає жодного зв'язку протягом останніх 3 днів, а саме з 7 березня 2016 року”, - ідеться у заяві.

Ані Секретаріат НААУ, РАУ, ані Секретаріат ВКДКА не можуть зв’язатися з адвокатом. Останній раз Ю.Грабовського бачив один з його колег ввечері 6 березня в офісі адвокатського об'єднання “Грабовський та партнери”.

Відомо також, що 5 березня 2016 року Ю. Грабовський поїхав до міста Одеси та розташувався у готелі «Аркадія», звідки мав виїхати 7 березня 2016 року. Проте, за інформацією, отриманою в телефонному режимі з готелю, він туди 7 березня 2016 року так і не з’явився, свої речі не забрав. Ще 6 березня Грабовський перебував в цьому готелі відповідно до даних мобільних додатків його телефону.

НААУ також відомо, що помічник адвоката навідувався за домашньою адресою, дзвонив в двері, але ніхто не відповідає. За словами сусідів, його бачили до 8 березня, а на свята - ні. Мобільний телефон Грабовського вимкнений.

У заяві до поліції НААУ просить внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування, а при встановленні місця знаходження Грабовського негайно інформувати Асоціацію.