Закон і Бізнес


Охоронці не використовуватимуть травматичну зброю


22.10.2012 15:59
1756

Приватним охоронцям ліцензованих охоронних фірм, працівникам служб охорони маркетів чи інших недержавних організацій та установ не буде дозволено використовувати травматичну зброю.


На цьому наголосила начальник прес-служби Департаменту Державної служби охорони при МВС України Світлана Павловська, повідомляє УНН.

Вона пояснила, що законом "Про охоронну діяльність" не передбачено дозвіл на отримання та використання травматичної зброї. В свою чергу, у проекті нової постанови Кабінету Міністрів чітко перелічено, які спеціальні засоби можуть мати співробітники ліцензованих охоронних фірм.

С.Павловска наголосила, що у документі не про те, що у працівників недержавних охоронних підприємств буде травматична зброя.

«Така зброя навіть до спецзасобів не відноситься. Адже є чітко визначені законодавством межі:
- по-перше: ні про яку зброю мова не йде взагалі, і травматичну в тому числі, вже не говорячи про вогнепальну, лише одна "пневматика";
- по-друге: якщо і дозволено спецзасоби, то лише не міліцейського і не військового зразка, (тобто наручники не входять до спецзасобів охорони);
- по-третє: дозволяються гумові кийки, але не міліцейського та не військового зразка", - зазначила С.Павловська.

Начальник прес-служби ДСО відмітила, що по суті вказаний закон нічого не змінює у статусі приватних охоронців, просто тепер їх діяльність буде чітко регламентована державою.

Нагадаємо, закон «Про охоронну діяльність» набрав чинності 18 жовтня поточного року.