Закон і Бізнес


Кордон на дроті


№11 (1257) 12.03—18.03.2016
3918

Таллінн має намір звести загороду на деяких ділянках російсько-естонського кордону. Чи матиме ця споруда військове призначення або стане частиною антиміграційної стратегії, поки що невідомо.


«На певних відрізках залежно від специфіки цих ділянок необхідна огорожа, яка становить невелику частину загального облаштування східного кордону Естонії», — повідомила керівник бюро адміністрування кордону Департаменту поліції і прикордонної охорони Хелен Нейдер-Веерме. За інформацією ЗМІ, завершити технічне облаштування споруди в Таллінні планують до 2020 року.

Відомості про те, що Естонія збирається збудувати огорожу заввишки 2,5 м на кордоні з Росією, з’явилися ще в серпні. Повідомлялося, що споруда довжиною близько 108 км закриє щонайменше 2/3 сухопутної частини російсько-естонського кордону. Попередня вартість проекту — близько €70 млн.

Про аналогічну ініціативу заявили і в сусідній Латвії. Голова прикордонної охорони цієї країни Нормундс Гарбарс повідомив, що Рига планує звести на східному кордоні огорожу з колючим дротом заввишки 2,7 м загальною протяжністю 92 км повідомляє zazaborom.com.ua.