Закон і Бізнес


Держзамовників навчать як працювати з публічними закупівлями


09.03.2016 10:28
3654

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запускає державний масовий онлайн-курс для державних замовників щодо роботи системи публічних закупівель. Навчання розпочнеться у травні 2016 року.


Як пояснили "ЗіБ" у Мінекономіки, представники департаменту регулювання державних закупівель, ДП «Зовнішторгвидав», а також громадські активісти, що входять до команди ProZorro, підготували цикл відео-лекцій, який дозволить навчитися професійній роботі з публічними закупівлями.

Курс «Публічні закупівлі» розміщується на українській неприбутковій платформі онлайн-курсів Prometheus і є безкоштовним. Програма курсу складається із циклу відеолекцій, а також додаткових матеріалів, інтерактивних завдань та форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання викладачам.

Слухачі курсу зможуть навчитися основним нюансам публічних закупівель: від особливостей законодавства, створення тендерної документації і до використання нових онлайн-інструментів, в тому числі, системи електронних закупівель ProZorro і модуля аналітики закупівель bi.prozorro.org.

Серед лекторів курсу – представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», Transparency International в Україні та Центру протидії корупції. Всі лектори працюють безкоштовно.

Нагадаємо, згідно з новим Законом про публічні закупівлі до вересня 2016 року всі державні тендери в Україні будуть переведені в електронний формат. 

Загальна кількість державних замовників в Україні складає близько 16 тисяч, в них діють 25 тисяч тендерних комітетів, кожен з яких включає в середньому 5 осіб. Таким чином, потенційна аудиторія курсу складає більше 100 тисяч слухачів - учасників тендерних комітетів по всій країні.

Реєстрація на безкоштовний онлайн-курс відкрита за посиланням.