Закон і Бізнес


Маркетинг щастя


№10 (1256) 05.03—11.03.2016
АЛІНА ДІЗІК, ВВС Capital
4166

Якщо вам потрібні тривалі і щасливі стосунки, забудьте про квіти і цукерки — краще з’ясуйте, ким працює ваша пасія. Крім того, потрібно навчитися контролювати свої витрати і вибирати партнером людину, яка працює у відповідній сфері. Ми пропонуємо 5 нових стратегій, за допомогою яких можна ухвалити кар’єрні і фінансові рішення, сприятливі для особистого життя.


Однакова робота — це погано

На перший погляд може здатися, що ідеальний варіант — це зустрічатися з людиною, погляди якої щодо просування по службі повністю співпадають з вашими. Врешті-решт вам завжди буде про що поговорити і вас об’єднають загальні цілі.

На самому початку, на стадії закоханості, все дійсно так і буде, але в перспективі подібний сценарій може мати вкрай неприємні наслідки. Пари, що працюють в одній сфері, навіть якщо прямої професійної конкуренції між ними немає, швидше почнуть віддалятися один від одного, адже у вільний час у них стає все менше загальних інтересів.

Адвокати, працівники сільського господарства і сфери освіти частіше вибирають партнерів з тієї ж області. А ось для фінансистів, шахтарів і будівельників це менш характерно.

Вибирайте доповнюючі професії

Останнім часом дослідники стали відстежувати, з представників яких професій утворюються відмінні пари. Наприклад, працівників реклами і маркетингу часто приваблюють музиканти, а поліцейських тягне до інвестиційних банкірів.

Крім того, статистика сайту знайомств, мета якого — звести потенційно відповідних один одному кандидатів згідно вказаних ними переваг, інтересів і цінностей, говорить про те, що люди в певних сферах найчастіше співпадають в поглядах з представниками конкретних професій — або ж між ними частіше виникає взаємна привабливість.

Так, серед 10 найбільш сумісних професій — чоловіки-адвокати і жінки-архітектори, жінки-адвокати і чоловіки-пілоти, чоловіки-дослідники і жінки-фармацевти. Всупереч результатам інших дослідників, до списку також увійшли чоловіки-керівники і жінки-керівники.

Плануйте робочі справи заздалегідь

Всі ми чули скарги на партнерів, які буквально ночують на роботі. Одна справа — регулярно працювати в жорсткому графіку, інша — непередбачувані наднормові, які можуть негативним чином позначитися на особистому житті.

Виявляється, нестабільність робочих годин гірша для близьких стосунків, ніж передбачені довгі робочі зміни. Постійно змінюючи плани в останню мить, ви починаєте болісніше переносити необхідність пропустити сімейні свята.

Крім того, ваш партнер може вирішити, що робота для вас на першому місці. Працівникам банків і фірм, які надають професійні послуги, часто особливо складно планувати своє життя заздалегідь.

Забудьте про «весілля століття»

Щоб шлюб виявився щасливим, тринькати всі накопичення на підготовку до весілля не потрібно. Як з’ясувалося, чим більше пара витратила на весілля, тим коротшим був їхній шлюб. Не цілком зрозуміло чому — чи то масштабні витрати спровокували розлучення, чи це просто випадковий статистичний взаємозв’язок.

У Азії (наприклад, в Малайзії і Індії) сім’ї часто мають борги після традиційних весільних свят, які тривають по декілька днів.

Орієнтуйтеся на рейтинг кредитоспроможності

Виявляється, ваш рейтинг кредитоспроможності застосовується не тільки до банківських послуг.

Дослідження, проведене в 2015 році Федеральною резервною системою США, показало, що пари зі схожими рейтингами кредитоспроможності частіше співпадали в романтичному сенсі. І навпаки, пари з рейтингами, які істотно різнилися, частіше розставалися.

Дізнавшись про рейтинг кредитоспроможності людини, ви отримуєте більше інформації щодо надійності людини в цілому і його бажанні не мати боргових зобов’язань, пишуть дослідники. Завдяки цьому рейтингу також можна краще зрозуміти особисті цінності партнера і його «внутрішню надійність», мовиться в дослідженні.