Закон і Бізнес


Дітей геям не довірили


№10 (1256) 05.03—11.03.2016
3497

Верхня палата парламенту Італії проголосувала за ухвалення закону про надання прав одностатевим шлюбам. Проте із законопроекту виключили можливість усиновлення рідних дітей партнера.


«Здоровий глузд переміг», — прокоментував це рішення голова МВС Італії Ангеліно Альфано, назвавши таке право «антропологічним бунтом проти природи».

Водночас прем’єр-міністр Маттео Ренці привітав рішення сенату. «Цей день стане історичним для нинішнього уряду й для наший країни», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуку. Щоб закон вступив у силу, його повинна схвалити нижня палата, в якій партія М.Ренці представляє більшість.

Активісти рухів за права геїв і лесбіянок розкритикували «полегшену» версію проекту. «Це не те, чого ми чекали 30 років», — заявили представники громадських об’єднань гомосексуалів. У зв’язку з виключенням з нового закону пункту про усиновлення вони мають намір провести демонстрацію протесту, повідомляє агентство AFP.

Нагадаємо, що в минулому році Європейський суд з прав людини ухвалив, що відсутність в Італії норм про одностатеві союзи або шлюби є порушенням прав людини.