Закон і Бізнес


Підготовлено зміни до Конституції щодо незалежності суддів


22.10.2012 10:34
1518

Проект закону “Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів” було передано на розгляд членів Комісії з питань правосуддя Конституційної Асамблеї.


18 жовтня 2012 року в Кловському палаці відбулося засідання Комісії з питань правосуддя Конституційної Асамблеї.

Члени Комісії обговорили низку проблемних питань організації судової влади України, серед яких, зокрема, проблеми визначення місця і ролі Конституційного Суду України в системі судоустрою, перспективи відновлення повноважень Верховного Суду України як найвищої судової інстанції, удосконалення конституційно–правового статусу суддів в Україні, забезпечення їх незалежності та інших гарантій діяльності, реформування статусу Вищої ради юстиції перегляду та порядку звільнення з посади судді. 

Голова Комісії Василь Маляренко надав членам Комісії проект Закону України “Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів” з пропозицією здійснити його аналіз та надати власні письмові рекомендації.

Секретар Комісії Наталія Шукліна повідомила, що всі пропозиції і рекомендації членів Комісії будуть узагальнені протягом цього місяця. На наступному засіданнія Комісії 2 листопада заплановано розглянути зазначений проект З разом із узагальненими пропозиціями.