Закон і Бізнес


Поведінку суддів та адвокатів перевірятиме комітет етики


24.02.2016 11:12
23597

Сьогодні, 24 лютого 2016 року, о 13:30 розпочнеться прес-конференція, на якій розкажуть про мету діяльності та особливості функціонування Комітету етики правосуддя, про порядок звернення з заявами відносно дій судді, прокурора чи адвоката, нададуть роз'яснення щодо механізму притягнення до відповідальності таких осіб.


Як повідомили "ЗіБ" в УНІАН, ГО "Відкрита Україна" в рамках реалізації проекту "Відкритий Суд" заснувала Комітет Етики Правосуддя, який розглядатиме факти порушення вимог етики та професіоналізму суддями, прокурорами і адвокатами з усієї України з метою утвердження високих стандартів правосуддя. В першу чергу, Комітет розглядатиме відеоматеріали, які засвідчують поведінку судді, прокурора, адвоката, яка не відповідає стандартам правосуддя.

В Комітеті етики правосуддя утворено три підкомітети: підкомітет суддівської етики, підкомітет прокурорської етики, підкомітет адвокатської етики.  

До складу Комітету увійшли українські правознавці та фахівці у галузі права: Володимир Василенко, Станіслав Батрин, Василь Кисіль, Микола Козюбра, Данило Курдельчук, Віктор Шишкін, Олег Березюк.  

Також свою згоду на участь у роботі Комітету у якості радників надали ряд іноземних фахівців, в тому числі Богдан Футей, доктор права, професор, суддя Федерального суду США, Марк Сегал, головний експерт проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні, Бейт Томс, правник, голова Британо-Української торгівельної палати.

Участь у прес-конференції щодо цього питання приймуть:  голова Комітету етики правосуддя, надзвичайний і повноважний посол України, суддя Міжнародного кримінального трибуналу з колишньої Югославії Володимир Василенко; виконавчий директор Комітету етики правосуддя, засновник та керівник проекту "Відкритий Суд" Станіслав Батрин;  член Комітету етики правосуддя, голова Українського юридичного товариства Олег Березюк; член Комітету етики правосуддя, голова Укрінюрколегії Данило Курдельчук; головний експерт Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" Марк Сегал; національний експерт Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" Оксана Цимбрівська.

Відвідати захід можна буде за адресою: м. Київ, вул.Хрещатик, 4, конференц-зал.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.