Закон і Бізнес


Уряд врегулював питання обов'язкового держстрахування


24.02.2016 10:12
2731

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, в установленому порядку видаватиме ліцензії на проведення 2 видів страхування: обов’язкового державного страхування та обов’язкового особистого страхування.


Це передбачено постановою КМУ від 18.02.2016 р. № 87 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2007 р. № 1372 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України".

Нацкомфінпослуг видаватиме такі ліцензії до прийняття закону з урегулювання питань заміни обов’язкового державного страхування на безпосереднє здійснення компенсаційної виплати з державного бюджету головними розпорядниками бюджетних коштів за цільовими платежами за місцем роботи потерпілих.

Відповідні ліцензії видаватимуться:

1) на обов’язкове державне страхування:

- посадових осіб органів державного архітектурно-будівельного контролю;

- спортсменів вищих категорій;

2) на  обов’язкове особисте страхування:

- медичних і фармацевтичних працівників (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що не фінансуються з державного бюджету) на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини під час виконання ними службових обов’язків;

- працівників відомчої (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що не фінансуються з державного бюджету) та сільської пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин (команд).

Також документом  визначається перелік постанов КМУ, які втратили чинність. Ознайомитись з переліком можна за посиланням.

Закон і Бізнес