Закон і Бізнес


Пішоходів хочуть карати за користування телефоном


22.02.2016 13:37
3517

Верховній Раді України пропонують заборонити пішоходам користуватися засобами зв'язку під час переходу проїзної частини та залізничної колії, а також під час посадки і висадки з транспортного засобу, встановивши за це адміністративну відповідальність.


Відповідну пропозицію містить проект Закону від 18.02.2016 №4100 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пішоходів за користування засобами зв'язку ", автором якого є народний депутат Олег Дмитренко.

Зокрема, законопроектом передбачається, що за порушення заборони користуватися засобами зв’язку під час переходу проїзної частини або залізничної колії передбачається адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На думку автора законодавчої ініціативи, даний законопроект сприятиме підвищенню рівня безпеки дорожнього руху,суттєво зменшить кількість ДТП із вини пішоходів і, як наслідок, кількість загиблих та травмованих осіб під час ДТП.

Закон і Бізнес