Закон і Бізнес


Про дитину не забудеш


№8 (1254) 20.02—26.02.2016
3262

У Естонії вирішили серйозно взятися за ухильників від сплати аліментів. Небажання витрачати гроші на своє чадо тепер може призвести до позбавлення дозволу на полювання або посвідчення водія. У зоні ризику — більш ніж 8 тис. батьків.


В Естонії буде прийнято додаткові заходи відносно неплатників аліментів. Так, найближчим часом вступлять в силу три пакети поправок до законодавства, що посилюють покарання для неплатників аліментів, повідомила газета Postimees.

За новими правилами, якщо заборгованість з аліментів буде прострочено більш ніж на 2 місяці, боржники можуть бути позбавлені посвідчення водія, дозволу на полювання і інших прав. В даний час заборгованість з аліментів в Естонії мають 8043 батька, а сукупний розмір заборгованості складає €14,5 млн.

Відзначимо: за даними українського Мін’юсту в Україні налічується 1,7 млн ухильників від сплати аліментів. А у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує направляти списки недобросовісних батьків до військкоматів для подальшої відправки ухильників в АТО.