Закон і Бізнес


ВР не буде скасовувати Закон про е-декларування доходів посадовців


18.02.2016 18:59
3112

Сьогодні ВР відмовилася скасовувати своє рішення щодо Закону про скасування відтермінування введення системи електронного декларування державних службовців. Потрібної кількості голосів у парламенті не знайшлося.


Відповідний Закон (проект № 3755) "Про внесення змін до Закону "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)" було прийнято за основу та в цілому 16 лютого.

Незадоволення депутатів викликали суттєві відмінності двох редакцій документу та сама процедура схвалення Закону парламентарями. Так, перша редакція проекту пропонувала лише одне - вилучити відтермінування (до 1  січня 2017 р. - ред.) початку роботи системи електронного декларування посадових осіб. Таким чином система мала би запрацювати вже в 2016 р. Однак, автор проекту депутат В.Денисенко, представляючи документ у парламенті, з голосу зачитав абсолютно інші норми, ніж ті, що передбачались від початку. Вони, зокрема, стосуються кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації. Така стаття повинна запрацювати з 1 січня 2017 року.

Зачитаний нардепом документ містить і низку інших норм, однак відповідний проект наразі відсутній на сайті ВР. Тож сказати, за що саме 16 лютого проголосували депутати, можна буде лише після публікації відповідного тексту.

Закон і Бізнес