Закон і Бізнес


Страховка підвела


№7 (1253) 13.02—19.02.2016
3322

Фінансові регулятори Великої Британії вперше наклали штраф у рамках справи про порушення при страхуванні відповідальності юристів. Стягненню в розмірі 19 млн фунтів піддали 5-х осіб і дві фірми.


За даними Bloomberg, компанії Coverall Worldwide Ltd. і Millburn Insurance Company Ltd. були оштрафовані на 1,2 млн фунтів, при цьому остання також повинна виплатити 2,9 млн фунтів. Крім того, регулятори зобов’язали голову Coverall Шея Решеса сплатити штраф у розмірі 1,1 млн фунтів, а також відшкодувати страховим фірмам збитки на загальну суму 13,1 млн фунтів.

Розслідування щодо вказаних організацій було почате в 2013 році. Під час перевірки регулятори виявили численні порушення при складанні планів щодо страхування відповідальності юристів, уключаючи відсутність належного контролю за оплатою претензій страхувальників.

Зокрема, самого Ш.Решеса звинуватили в тому, що він переводив гроші, отримані від страхових внесків, компаніям, замість того щоб виплачувати їх страховикам. У результаті допущених порушень, відзначає Bloomberg, понад 1300 юридичних фірм на території Англії і Уельсу «залишилися без належного страхового забезпечення», а компанії Coverall і Millburn були передані в управління програми компенсації у сфері фінансових послуг.

До речі, вартість послуг найкращих адвокатів Лондона вже перевищила рекордний показник — 1000 фунтів на годину. В той час як середня погодинна оплата юридичних послуг представників великих юрфірм у 2015 році становила 850 фунтів.