Закон і Бізнес


Зустріч адмінделегатів


№42 (1081) 20.10—26.10.2012
МАРИНА ЗАКАБЛУК
2952

Рада суддів адміністративних судів вирішила зібрати представників адмін’юрисдикції на конференцію. Захід відбудеться 21 листопада об 11.00 в приміщенні Вищого адміністративного суду.


Голова РСАС Микола Кобилянський нагадав, що 21 вересня Рада суддів України прийняла рішення про скликання чергового ХІ з’їзду суддів 22 лютого 2013 р. Делегати на форум законників обираються, зокрема, конференціями суддів загальних, господарських та адміністративних судів, а також зборами володарів мантій Конституційного та Верховного судів. До 1 грудня протоколи зборів та конференцій мають лежати на столі у РСУ.

М.Кобилянський запропонував провести конференцію суддів адмінсудів 21 листопада. Члени РСАС підтримали цю пропозицію, а також затвердили орієнтовний порядок денний конференції.

Зокрема, на зібранні планується заслухати звіт РСАС, інформацію голови Державної судової адміністрації Руслана Кирилюка щодо організаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності окружних та апеляційних адмінсудів у період 2011—2012 рр. На конференції обиратимуть делегатів чергового ХІ з’їзду суддів, кандидатів до складу РСУ від «адміністративників». Також планується заповнити вакансію у РСАС.

РСАС звернулася до керівників ВС та ВАС, голів окружних та апеляційних адмінсудів, аби до 26 жовтня вони провели збори суддів для обрання кандидатів у делегати на конференцію суддів адмінсудів, а до 29 жовтня надали РСАС відповідні пропозиції. М.Кобилянському доручили до 2 листопада скликати РСАС, яка має затвердити склад делегатів на конференцію.