Закон і Бізнес


Самооборона голіруч


№6 (1252) 06.02—12.02.2016
4426

У Данії дівчата настільки суворі, що повинні знешкоджувати маніяків голіруч. Датчанку, яка відбилася від насильника, оштрафують за використання газового балончика.


У данському місті Сеннерборг 17-річну дівчину, яка використала газовий балончик проти чоловіка, що напав на неї, звинуватили в нелегальному носінні зброї.

Інцидент відбувся біля місцевого центру для біженців. За словами датчанки (ім’я не уточнюється), чоловік, що розмовляв англійською, повалив її на землю і спробував роздягнути. Дівчині вдалося застосувати проти нього газовий балончик, після чого він втік. Затримати його не вдалося. 

«Використання газового балончика нелегальне, тому їй (постраждалій дівчині. — Прим. ред.) доведеться заплатити штраф», — повідомив представник місцевої поліції Кнуд Кірстен (Knud Kirsten). Сума стягнення складе 500 крон (близько 500 грн.).

Окрім Данії, газові балончики також заборонені для придбання, зберігання і носіння громадянами в Ірані, Сінгапурі, Бельгії, Норвегії, Ірландії, Ісландії, Нідерландах, Сполученому Королівстві, Канаді (окрім противедмежих), Бразилії, Північній території в Австралії.