Закон і Бізнес


Убирання з нагадуванням


№6 (1252) 06.02—12.02.2016
3402

Влада Нової Зеландії запустила кампанію з протидії дорожньо-транспортним пригодам, в рамках якої в громадських туалетах повісили карти аварій.


Схеми з’явилися в 60 убиральнях у регіоні Кантербері (розташований у центральній частині Південного острова). На них вказані всі ДТП в період з 2011-го до 2015 року, а також містяться рекомендації з безпеки водіння на 5 мовах, включаючи китайську, японську і філіппінську. Крім того, на картах є нагадування про те, що в Новій Зеландії лівосторонній рух, повідомляє ВВС News.

Як пояснив Деніел Ноуд, який відповідає за безпеку руху в Кантербері, він довгий час не знав, як звернути увагу людей на застережливі знаки на дорогах. У якийсь момент зрозумів, що в убиральнях збирається «аудиторія мимоволі». «Сподіваюся, що ця карта стане хорошим чтивом на 30 секунд, поки нічим себе зайняти», — відзначив він.

Останнім часом в Новій Зеландії почастішали випадки аварій за участю іноземців. Так, згідно із статистикою, за останні 4 роки в Кантербері приблизно в 8% ДТП, учасники яких отримали серйозні травми, були залучені іноземні водії. У зв’язку з цим з 2015 року ряд місцевих компаній, які надають машини в прокат, вимагають, щоб туристи, перш ніж узяти автомобіль, проходили тест на керування авто.