Закон і Бізнес


Хіджра з «шашечками»


№5 (1251) 30.01—05.02.2016
3407

В індійському Мумбаї почне працювати служба таксі з водіями нетрадиційної сексуальної орієнтації. Реалізацію ініціативи узяли на себе туристичне агентство Wings Travels і організація Humsafar Trust.


Реалізація першої такої послуги в країні запланована на 2017 рік. П’ять представників ЛГБТ-співтовариства уже підписали згоду на навчання в автошколах, щоб отримати посвідчення водія і ліцензію на роботу. Заняття триватимуть від дев’яти місяців до року, повідомляє The Hindu. «Ми хочемо гарантувати ЛГБТ-співтовариству Індії ті ж права і можливості, якими володіють люди на Заході», — сказав засновник Wings Travels Арун Кхарат.

У разі успіху проекту планується надавати такі ж послуги таксі і в інших містах.

Нагадаємо, що раніше Верховний суд Індії офіційно визнав хіджра — чоловіків, які одягаються і поводяться, як жінки, і трансгендерів — третьою статтю. Ці люди мають ті ж соціальні пільги, якими користуються інші меншини в Індії. Відповідне звернення ініціювала група активістів на чолі з євнухом і борцем за рівні права Лакшмі Нараяном Тріпатхі. Активіст схвалив рішення суду, заявивши, що трансгендери вже давно страждали від дискримінації з боку більш традиційно і консервативно настроєних співгромадян.