Закон і Бізнес


«Щиро дякуємо, що ви були і є з нами!»

Голові ВС у відставці Віталію Бойку виповнилося 75!


П.Пилипчук (праворуч) подякував В.Бойку за вагомий внесок у розбудову незалежного судочинства.

№40 (1079) 06.10—12.10.2012
3677

2 жовтня в залі пленумів Верховного Суду зібралися судді та керівники структурних підрозділів найвищого судового органу, аби привітати з ювілеєм Голову ВС у відставці Віталія Бойка.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ВС, вітаючи ювіляра, нинішній Голова Суду Петро Пилипчук наголосив, що Віталій Федорович, незважаючи на те, що 10 років тому вийшов у відставку у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на посаді судді, найвищий судовий орган насправді не полишив. «Активна життєва позиція, якою завжди вирізнявся Віталій Бойко, слугувала і встановленню нерозривного зв’язку з колегами, й активній участі Голови ВС у відставці у подальшій розбудові системи правосуддя в Україні», —відзначив П.Пилипчук.

Сім років (із 1995 до 2002) Віталій Федорович очолював найвищий судовий орган країни, а до цього пройшов шлях становлення і зростання — від стажиста районного суду до голови обласного суду, міністра юстиції України, надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Молдова.

Голова ВС щиро подякував ювіляру за надзвичайно вагомий внесок у справу розбудови незалежного суду в нашій державі, за небайдужість до процесів, що відбуваються в судовій системі країни, за активну співпрацю з Верховним Судом і побажав здоров’я й злагоди на довгі роки, натхнення у здійсненні життєвих планів. Він вручив ювіляру картину, на якій бурштином викладено зображення Кловського палацу — нинішнього адміністративно-представницького корпусу ВС.

У свою чергу заступник секретаря Судової палати в адміністративних справах Олександр Терлецький зазначив, що життєвий шлях В.Бойка викликає захоплення й гідний наслідування. «Щиро дякуємо, що ви були і є з нами!» — наголосив він. Заступник Голови ВС — секретар Судової палати в господарських справах Валентин Барбара зауважив: «Своїми відданістю справі й високим професіоналізмом ви не тільки підвищили авторитет посади Голови Суду, а й авторитет суду загалом. Щасливий, що мав такого Учителя». А суддя Судової палати в цивільних справах Лілія Григор’єва подякувала за роки спільної роботи з В.Бойком, відзначивши, що він «є взірцем людяності, виваженості, мужності, професіоналізму». «Ми збережемо підвалини правосуддя, закладені вами», — пообіцяв заступник Голови ВС — секретар Судової палати в кримінальних справах Анатолій Редька.

Перший заступник Голови ВС — голова Ради суддів України Ярослав Романюк від імені вищого органу суддівського самоврядування подякував ювіляру за те, що він «і нині не залишився осторонь від суддівських проблем». З нагоди ювілею він вручив В.Бойку відзнаку РСУ за сумлінну працю.

Наприкінці Віталій Федорович подякував за теплі слова й побажання. «Мені дуже приємно було працювати у Верховному Суді. Й досі мої душа і серце — тут», — зізнався він.

P.S. Редакція «ЗіБ» щиро вітає В.Бойка, під час головування якого були започатковані добрі та конструктивні відносини ВС із засобами масової інформації. Адже відкритість найвищого судового органу для журналістів — одна з головних ознак справедливого й неупередженого правосуддя в країні. З ювілеєм, Віталію Федоровичу!