Закон і Бізнес


Спокуслива нерухомість

Привабливість екзотичних країн зросте за рахунок стартапів, зниження податків та стабільності орендних ставок


Пустеля відступає перед урбанізацією. В Найробі відкривається все більше офісів глобальних корпорацій, і місто росте.

№4 (1250) 23.01—29.01.2016
4477

Експерти назвали «гарячі точки» на ринках нерухомості країн, що розвиваються, в 2016 році. До сімки найперспективніших увійшли міста Азії, Африки, Близького Сходу й Латинської Америки, повідомляє prian.ru.


Мехіко

За прогнозами PricewaterhouseCoopers, до 2025 року Мехіко стане сьомим за процвітанням містом у світі. Високий рівень добробуту створить більше можливостей для сектору нерухомості в найближчі роки. Тоді як економіку Мексики підірвали зниження цін на нафту й курсу песо, в столиці країни спостерігається зростання інвестицій у квадратні метри, включаючи офіси. Згідно з прогнозами в найближчі три роки очікується вихід на ринок 4,8 млн м2 сучасних офісних площ.

Кесон-Ситі

Очікується, що населення цього філіппінського міста до 2025 року налічуватиме 4 млн чоловік. За даними експертів, у період із січня до червня 2015 року нерухомість у цьому населеному пункті шукала рекордна кількість людей. Обсяги пошукових запитів зростали на 22% в місяць. Тут одні з найдоступніших орендних ставок на офіси, близько $10 за м2 у місяць.

Найробі

Кенія прославилася як осередок стартапів і сфери технологій. Найробі став центром для багатьох глобальних корпорацій у цьому виді бізнесу. У результаті спостерігається бум на комерційну й житлову нерухомість, і експерти чекають його продовження в 2016 році. Оскільки безліч експатів селяться в столиці Кенії, очікується збільшення населення, що приведе до зростання витрат мешканців Найробі на житло.

Мандалай

У М’янмі спостерігається туристичний бум. Тому в другому за величиною місті країни, Мандалаї, поліпшується інфраструктура й схвалюється будівництво невеликих висококласних готелів. Житло тут набагато дешевше, ніж в Янгоні. Оскільки кількість туристів у місті зростає, планується активне будівництво для збільшення запасу житла на ринку.

Ер-Ріяд

У 2016 році в столиці Саудівської Аравії буде зведений торговельний центр вартістю $320 млн. Проект включатиме офіси, магазини, ресторани й розкішний готель, а також зони відпочинку. Центр під назвою The Riyadh Walk займе 137000 м2 площі. Це вплине на сектор комерційної нерухомості й приведе до розвитку житлової, комерційної та промислової нерухомості.

Канді

Скасування податку на лізинг земельних ділянок на Шрі-Ланці повинно мотивувати іноземців на інвестиції в різні регіони країни. У Канді очікується приплив міжнародних корпорацій і стартапів. Це спричинить бум на ринку нерухомості.

Касабланка

У 2015 році компанія Cushman & Wakefield поставила Марокко на 8-е місце в рейтингу найперспективніших ринків світу, що розвиваються. Касабланка вирізняється стабільними орендними ставками, зростанням запасу житла й розвитком великих проектів. Місто має великий потенціал для туризму й бізнесу, очікується зростання офісних площ удвічі в найближчі 4 роки.