Закон і Бізнес


Торговельні спори


№4 (1250) 23.01—29.01.2016
3607

Керівник практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та партнери» Олена Омельченко бере участь у спільному проекті Міністерства економічного розвитку і торгівлі та американської торговельної палати.


Проект передбачає напрацювання національного механізму прийняття рішень щодо порушення справ для врегулювання торговельних спорів у Світовій організації торгівлі. З цією метою розробляється низка нормативно-правових актів, серед яких два з використанням механізму СОТ — забезпечення захисту прав та інтересів України в торговельно-економічній сфері та залучення юридичних радників для врегулювання торговельних спорів.

Ці документи сформують правове поле для ефективного захисту економічних і торговельних інтересів України та вітчизняних бізнесових кіл у рамках врегулювання спорів у СОТ.

З моменту набуття Україною членства в організації в 2008 році положення домовленостей про відповідні правила і процедури досі не були імплементовані в національне законодавство України, що ускладнює реалізацію захисту українського бізнесу через інструментарій СОТ.

Також Олена Омельченко бере участь у розробленні нормативно-правових актів з питань імплементації домовленостей СОТ щодо врегулювання спорів.