Закон і Бізнес


Розмір окладу працівника 1 розряду оскаржують в суді


20.01.2016 14:00
2347

В Окружному адміністративному суді міста Києва оскаржується визначений Урядом розмір посадового окладу(тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, який наразі становить 1012 гривень. Позивач хоче зобов'язати КМУ встановити такий посадовий оклад у розмірі, який перевищуватиме мінімальну зарплату.


Як повідомили "ЗіБ" у ОАСК, зокрема, у суді оскаржуються перші два пункти постанови КМУ від 16.09.2015 року №731 “Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, якими встановлено розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду для розрахунку з 1 вересня 2015 р. у штатному розписі посадових окладів (тарифних ставoк, ставок заробітної плати) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери на рівні 1012 гривень.

Позивач просить суд визнати протиправними дії Кабміну щодо встановлення такого окладу, зобов’язати КМУ визначити умови розміру посадового окладу (тарифної ставки) з урахуванням вимог ч. 3 ст. 6 ЗУ “Про оплату праці”, ч.3 ст.96 Кодексу законів про працю України та встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду у розмірі, який перевищуватиме законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

Відповідне засідання суду відбудеться 20 січня 2016 року.