Закон і Бізнес


Чужі тут не водяться


Незабаром естонці зможуть погодувати єнота тільки в Америці.

№3 (1249) 16.01—22.01.2016
3318

У Європейському Союзі складено список чужорідних для європейської природи видів рослин і тварин. Популяція представників флори і фауни, які потрапили в перелік, підлягає жорсткому контролю.


Уряди європейських країн закликано обов’язково прийняти на своїх територіях заходи з боротьби з чужорідними видами рослин і тварин, або запропонувати такі, які припинять їх розповсюдження. Всього в списку 37 видів флори і фауни, але не виключений перегляд або поповнення затвердженого переліку, повідомляє «Інтерфакс».

У естонському списку, наприклад, нутрії, сірі білки, єноти-полоскуни, ротани, американські сигнальні раки, борщівник. Одомашнених тварин з переліку заборонених зобов’яжуть стерилізувати та ізолювати від дикої природи. Зоомагазини можуть продавати їх до кінця 2016 року, але потім їх ввезення в країну заборонять, відзначили в міністерстві навколишнього середовища Естонії.

Вимога обмеження видів набере чинності в січні або на початку лютого, відзначає агентство. Офіційна дата — через 20 днів після публікації переліку у «Віснику Європейського Союзу».