Закон і Бізнес


«Запобіжник» ігнору


№1-2 (1247-1248) 09.01—15.01.2016
3270

Верховній Раді пропонують установити штрафи за затягування із відповідями на запити депутатів місцевих рад або надання неповної чи неправдивої інформації.


В парламенті зареєстровано проект «Про внесення зміни до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог депутата місцевої ради» (№3709).

Згадана стаття встановлює адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог народного депутата. Проектом пропонується поширити її дію також на випадки невиконання законних вимог місцевих депутатів. Отже, в разі його прийняття посадовців зможуть карати за згадані порушення штрафом у розмірі від 170 до 6800 грн.

Автори документа занепокоєні, що чинне законодавство закріплює право місцевих депутатів на звернення до органів влади, а КпАП не встановлює покарання за ігнорування таких звернень. Утім, проект, напевно, не надто покращить ситуацію. Адже наші бюрократи досить майстерно пишуть відписки на різні запити та звернення.