Закон і Бізнес


Нелегали на колесах

Щоб потрапити до Фінляндії, тепер потрібен автомобіль


Взимку російсько-фінський кордон можна перетнути тільки пішки, взявши велосипед на плече.

№1-2 (1247-1248) 09.01—15.01.2016
3607

Прикордонна служба Фінляндії ввела заборону на перетин кордону велосипедом. Тепер потрапити в країну з боку Росії можна буде тільки автомобілем.


Як повідомляє сайт фінського телеканалу МТВ3, ухвалити таке рішення фінську сторону змусив той факт, що через прикордонні пункти Салла і Райя-Йоосеппі почали приїжджати біженці велосипедами.

Як ще один аргумент вказано на небезпеку їзди велосипедом взимку. «Пересування велосипедом в зимових умовах загрожує безпеці як самих велосипедистів, так і інших учасників дорожнього руху», — мовиться в повідомленні.

10 листопада влада Фінляндії заявила, що для розміщення мігрантів будуть використані намети а контейнери. Таке рішення ухвалено у зв’язку з браком житлових приміщень для нестримного потоку переселенців. МВС країни офіційно повідомило, що Фінляндія вийшла на четверте місце в Європі по кількості біженців на одного жителя. Тільки у жовтні в країну в’їхали близько 7000 біженців. Всього з початку року до країни прибули більше 27 тис. переселенців, які втікають з країн Ближнього Сходу і Магріба від війн і конфліктів.