Закон і Бізнес


Поки ЗМІ не розлучать нас

Найгучніші і найбільш згадувані в пресі весілля 2015 року


Масові весілля дозволяють незаможним бразильцям, котрі роками жили в цивільному шлюбі, оформити стосунки офіційно.

№1-2 (1247-1248) 09.01—15.01.2016
ГАННА ЛОГУТОВА
3694

Люди зустрічаються, люди закохуються — і так із року в рік. Але своє право на шлюб їм іноді доводиться відстоювати: чи через помилку в паспорті, чи через банальне безгрошів’я. «Лента.ру» нагадала, про які весілля більше всього писали світові ЗМІ в минулому році і з якими перепонами довелося зіткнутися їх головним дійовим особам.


Найбільш масовіше

У вересні 2015-го у бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні відбулося весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар. Одружилися молодята, які давно живуть разом, мають дітей і навіть внуків.

Масові весілля для бідних проводяться в Бразилії вже 9 років підряд. Головна умова — щомісячний сімейний дохід менш ніж $1000. Церемонія безкоштовна, кожній парі вручають офіційне свідоцтво про шлюб.

Подібні заходи організовують і в інших містах Бразилії. У 2014 році на арені «Мараканазінью» в Ріо-де-Жанейро одружилися одразу близько двох тисяч пар. Із урахуванням родичів наречених в цілому на арені зібралося близько 12 тис. людей. Для молодят і гостей забронювали приміські потяги.

Найбільш помилкове

У Єкатеринбурзі через помилку працівників РАЦСу до паспорта місцевого жителя було внесено інформацію про те, що він одружений на іншому чоловікові. Замість імені дружини в його документ вписали чоловіче ім’я. Помилку виявили вже після весілля.

«Ми побачили помилку, коли вирішили просто помилуватися печаткою в паспорті. РАЦС вписав чоловікові в графу про дружину «Олександр Юрійович». У результаті мій чоловік став... заміжній», — розповіла наречена, яку звати Олександра. І додала, що чоловік поставився до цієї історії вкрай негативно, оскільки помилка могла коштувати йому репутації на роботі.

Довелося поміняти паспорти. Гроші на держмито подружжя вирішило стягнути із РАЦСу.

Найбільш чоловіче

Рік видався урожайним на гей-шлюби. На одному з таких весіль тамадою була актриса Шерон Стоун. Зірка Голлівуду одружила Ентоні Сеннейма, видавця WSJ Magazine (щомісячного журналу, що випускається видавцями ділової газети The Wall Street Journal), і дизайнера Девіда Уїткевіца.

А в Іспанії вперше в історії країни одружилися геї-поліцейські. Чема і Джонатан (прізвища не розголошувалися) уклали шлюб в м.Херес-де-ла-Фронтера. На церемонії було багато колег. Молоді люди з’явилися на торжество в парадній поліцейській формі, а банкет відбувся на території Королівської андалузької школи верхової їзди.

Молодята познайомилися на службі в поліції і зустрічалися 5 років.

Найбільш незаконне

У грудні 2015 року в американському м.Менсфілд (штат Огайо) одружений священик Том Міллер повінчався з своєю вагітною 19-річною подругою Рібою Керфутрабою. Його 44-річна дружина підтримала вчинок чоловіка.

60-річний пастор довгий час був другом сім’ї Керфутраби і знав її з дитячих років. За його словами, вони з дружиною закохалися в дівчину під час одного з церковних заходів. Батьки нареченої були проти, але не зуміли відмовити дочку від цього шлюбу.

Т.Міллер поки безуспішно намагається офіційно зареєструвати їхній шлюб. Священик вважає за неправильне, коли влада знімає заборону на одностатеві шлюби, але не дозволяє багатоженство. «Я не маю нічого проти геїв, але неправильно, що їхні шлюби штат визнає, а мій другий — ні. Я і мої дружини маємо право жити так, як нам захочеться», — упевнений священик.

Вся велика сім’я вважає, що полігамні стосунки не суперечать Біблії.