Закон і Бізнес


Харківська стабільність


№41 (1080) 13.10—19.10.2012
ОЛЕКСІЙ ПИСАРЕВ
2900

Рада суддів господарських судів визначилась із чотирма кандидатами на адміністративні посади. Так, Харківський апеляційний господарський суд очолюватиме нинішній голова, а керівництво Господарського суду Львівської області зазнає оновлення.


Як уже повідомляв наш тижневик (див. №39), у господарських судах Галичини очікувалася зміна керманичів. Так, закінчився строк повноважень в очільника Господарського суду Львівської області Григорія Гулика. Оскільки вже наступного року він відзначатиме шістдесятип’ятиріччя, то вирішив не претендувати на подовження повноважень.

Для того щоб обійняти високу посаду до першої інстанції перейшов Михайло Юркевич, який раніше був заступником голови Львівського апеляційного господарського суду. Приблизно в той самий час, але у зворотному напрямку рушила Тетяна Костів. Вона вирішила стати заступником голови суду апеляційної інстанції. На засіданні РСГС 20 вересня обох претендентів було внесено до кадрового резерву, а 11 жовтня рекомендовано обрати на адмінпосади.

Натомість жодних пертурбацій не очікується в Харківському апеляційному господарському суді. Теперішній керівник установи Василь Кухар отримав необхідну рекомендацію для продовження виконання цих обов’язків. Високу посаду він обійняв ще у 2003 р. Цього літа Василеві Івановичу вдалося здійснити мрію — суд переїхав до нового приміщення. Як відзначили в РСГС, завершення реконструкції будівлі за сьогоднішніх складних економічних умов можна вважати подвигом.

Ще один кандидат, з яким поспілкувалися члени ради, — Роман Бойко. Він претендував на посаду заступника голови Господарського суду м.Києва й також одержав рекомендацію.

Наступне засідання Вищої ради юстиції має відбутися 16 жовтня, і, найпевніше, всі претенденти отримають підтримку й від конституційного органу.