Закон і Бізнес


Послуга за послугу


№52 (1246) 26.12—08.01.2016
4436

Влада країни відмовилася визнати оплату уроків водіння інтимними послугами проституцією, оскільки такий розрахунок не передбачає грошей.


Уряд Нідерландів не виступатиме проти практики оплати уроків водіння інтимпослугами. Як повідомляє сайт голландського телеканалу nOS, кабмін уважає, що в цьому випадку не йде мова про проституцію, оскільки подібні оборудки проводяться без грошей.

Міністри юстиції Ард ван дер Штейр і транспорту Мелані Шульц ван Хеген визнали, що така практика в цілому небажана, проте не може бути визнана незаконною. Інструктор та учень мають бути старше 18 років. Крім того, відзначає телеканал, в країні не існує будь-якого обліку оплати уроків водіння сексом.

Цей правовий казус, скоріш за все, виник через легалізовану в країні проституцію, що обкладається податками і підлягає обліку, як і інший бізнес.

Нагадаємо, в квітні цього року з Центробанку Нідерландів було звільнено високопоставлену працівницю, коли виявилося, що у вільний час 46-річна жінка виконувала роль ескорту. Ціни на її послуги починалися від €450 і до €10000 за тиждень роботи. Наголошувалося також, що жінка не була зареєстрована як працівник сфери проституції.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnisty International закликала всі країни до легалізації проституції. Юристи AI заявили, що декриміналізація цієї сфери сприяє захисту прав жінок, виводячи їх з ізоляції і захищаючи від насильства та образ.