Закон і Бізнес


Життя від зачаття


№52 (1246) 26.12—08.01.2016
3347

Парламент Абхазії прийняв поправку до конституції країни, що вводить повну заборону на аборти. У такий спосіб депутати планують покращити демографічну ситуацію в самопроголошеній республіці.


за даними «Інтерфаксу», відповідний документ був ухвалений у другому читанні. З 35 членів парламенту за поправку до конституції Абхазії «Про державний захист життя матері та ненародженої дитини» проголосували 25.

«Діти — це майбутнє будь-якої держави. Дитина є продовженням людського роду, а значить, продовженням і абхазького роду. Згідно з конституцією держава гарантує збереження прав людини з моменту її народження», — заявив автор законопроекту, депутат Саїд Харазія.

Агентство відзначає, що прийнята поправка не дозволяє проведення відповідної процедури навіть у тому випадку, якщо вагітність загрожує життю або здоров’ю матері.

Представник президента Абхазії в парламенті Дмитро Шамба підтримав ухвалений документ, проте заявив, що для розв’язання демографічної проблеми необхідне запровадження «комплексу державних програм для захисту материнства та дитинства». Зокрема, розширення матеріальної та соціальної допомоги молодим і багатодітним сім’ям.