Закон і Бізнес


Адвокати до 31 січня мають прозвітувати про підвищення кваліфікації


22.12.2015 12:36
4176

Всі адвокати не пізніше 31 січня 2016 р. повинні подати до відповідної ради адвокатів регіону картку обліку залікових балів та копії документів, що підтверджують підвищення кваліфікації протягом 2015 року.


Подача відповідних даних передбачена Порядком підвищення кваліфікації адвокатів, пояснили "ЗіБ" в НААУ.

Нагадаємо, з метою оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів встановлено період оцінювання тривалістю у три роки, який завершився у 2015 р.

За основу оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів приймається система залікових балів - один заліковий бал дорівнює одній годині навчання. Адвокат має отримати не менше 30 залікових балів протягом періоду оцінювання. Зокрема, адвокат повинен отримати не менше 10 залікових балів кожного року, протягом періоду оцінювання. Надлишок залікових балів, отриманих протягом періоду оцінювання, може бути перенесений до наступного періоду оцінювання у кількості, що не перевищує 10 балів.

Документи щодо підвищення кваліфікації можуть бути витребувані у адвоката у разі надходження до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури скарг (окремих ухвал, подань, постанов) про порушення, вчинені адвокатом або про низький рівень якості наданої ним правової допомоги та враховуються при розгляді дисциплінарної справи, а також при невиконанні адвокатом вимоги щодо надання до 31 січня картки обліку залікових балів та копій відповідних документів. Адвокатам, які виконали вимоги щодо надання відповідних відомостей за трирічний період оцінювання, радами адвокатів регіону видаватиметься Свідоцтво про підвищення кваліфікації за цей період

На 2016 рік НААУ запланувала спрощення процедури обліку залікових балів з підвищення кваліфікації адвокатів, шляхом їх внесення в ЄРАУ. Детальніше про нову процедуру обліку залікових балів з підвищення кваліфікації адвокатів в НААУ обіцяють розказати згодом.