Закон і Бізнес


Пам’ять Героя увічнено

Інституту вивчення проблем злочинності присвоєно ім’я академіка Володимира Сташиса


№41 (1080) 13.10—19.10.2012
4071

3 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів було ухвалено постанову про присвоєння ім’я академіка Володимира Сташиса Інституту вивчення проблем злочинності Національної академії правових наук України. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.


Крім того, він нагадав, що у 2011—2012 роках під час низки наукових заходів було проведено публічне обговорення питання увічнення пам’яті академіка. Таким чином, за словами міністра, Уряд підтримав ініціативу науковців щодо увічнення пам’яті відомого в нашій державі й за кордоном вченого, Героя України В.Сташиса, який зробив великий особистий внесок у становлення юридичної освіти й науки та формування законодавства України.

Цією ж постановою Кабмін уніфікував назви установ, які входять до складу НАПрНУ. Зокрема, назву Інституту вивчення проблем злочинності НАПрНУ змінено на Науково-дослідний інститут вивчення злочинності імені академіка В.В.Сташиса НАПрНУ; назву Науково-дослідного центру правової інформатики НАПрНУ змінено на Науково-дослідний інститут інформатики і права НАПрНУ.