Закон і Бізнес


Жених — не родич


№50 (1244) 12.12—18.12.2015
3184

У Білорусі зобов’язали дівчат платити податки з подарунків женихів, оскільки поки молодий хлопець не отримав статусу чоловіка, він не є близьким родичем.


Начальник управління оподаткування громадян, декларування доходів і майна міністерства податків і зборів Білорусі Андрій Ковалевський повідомив, що податки треба платити також з доходів, отриманих молодятами на весіллі.

Логіка чиновника проста. Наприклад, дівчатам, які одержують великі подарунки від женихів, слід заплатити податок, оскільки, відповідно до законодавства, жених не є чоловіком або близьким родичем.

При цьому А.Кoвaлeвcький на сторінках видання onliner.by відзначив, що в 2015 році податок на подарунки потрібно платити тоді, коли їх сума за рік перевищить 43,66 млн білоруських рублів (близько $1300).

Крім того, він нагадав, що податковий орган може затребувати у громадянина, з якого стягнена декларація про доходи щодо майна, письмові пояснення прo джерела доходів. І додав, що це стосується також доходів, отриманих молодятами на весіллі.