Закон і Бізнес


Пліч-о-пліч із народом


№50 (1244) 12.12—18.12.2015
25049

Ми не проти критики щодо нас, але вона має бути конструктивною. Таке положення містить звернення до українського народу ХІІІ з’їзду суддів України від 12-13 листопада 2015 року, текст якого друкує видання "Закон і Бізнес".


ХІІІ з’їзд суддів України

12 — 13 листопада 2015 року м.Київ

Звернення до Українського народу

Великий і мудрий Український народе!

Саме цими словами ми засвідчуємо своє ставлення до громадян України.

У цей важкий час для нашої країни ми вважаємо, що спільні цінності в нас єдині — це сильна незалежна Україна, в якій здійснює правосуддя незалежний суд. І шлях до цієї мети є досить важким.

Так, під час Революції гідності суддівський корпус працював в умовах надмірного напруження та психологічного тиску. Не всі судді змогли це витримати. Стосовно окремих суддів за подіями того часу проводяться розслідування з приводу дотримування ними норм чинного законодавства.

Ми за справедливе та об’єктивне розслідування цих подій.

Закликаємо наших колег, щодо яких проводяться такі розслідування, сприяти в їх проведенні, діяти виключно у межах правового поля.

Ми категорично проти щодо будь-яких спроб розхитування системи правосуддя, можливе втягування суддів (судів) у політичну боротьбу.

Наш обов’язок це здійснення правосуддя. Це довели й наші колеги, які практично під кулями постановляли рішення іменем України в захоплених Донецьку та Луганську. Наші колеги, працівники апаратів судів гідно виконували (виконують) військовий обов’язок у зоні АТО. Останній рік весь суддівський корпус долучався до волонтерських ініціатив.

Суди завжди були відкриті перед суспільством. Особливу увагу цим питанням суддівський корпус приділяє останнім часом. Ми не проти критики щодо нас, але вона має бути конструктивною.

Судді поділяють думку суспільства щодо реформування судової системи. Однак ми сподіваємось, що її проведення буде відповідати всім європейським стандартам, адже саме шлях в Європу обирає наш народ! Тому ми віримо, що цей шлях ми подолаємо пліч-о-пліч.

Головуючий на зїзді В.СІМОНЕНКО

Секретар зїзду С.ЯРКІНА