Закон і Бізнес


Хотів як краще…

Благородна справа коштувала німецькому вчителеві €1000


№49 (1243) 05.12—11.12.2015
4679

Влада німецького м.Лімбург-ан-дер-Лан оштрафувала на €1000 вчителя початкової школи Ральфа Бендера за закрашування вказівних стовпів біля освітньої установи. Чоловік відмовився сплачувати грошове стягнення за забруднення міста і пояснив вчинок тим, що на стовпах було зображено свастику.


Як повідомляє The Local, якби вчитель заклеїв символи стікерами, а не зафарбував їх, то він не повинен був би нести адміністративну відповідальність за свої дії.

Р.Бендер визнав рішення влади невдалим жартом. Він вказав на те, що муніципалітет не «виконав свій борг» і не позбавився від свастики. Чоловік висловив згоду звернутися до вищої судової інстанції і послався на с.1 конституції країни: «Гідність людини недоторканна».

Житель Лімбург-ан-дер-Лана розповів, що визнав необхідним щось зробити, оскільки не хотів, щоб школярі побачили заборонену символіку на стовпах по дорозі в школу. «Щодня я викладаю дітям у школі. Я зобов’язаний подавати їм приклад», — сказав вчитель газеті Süddeustche Zeitung.

Деякі жителі міста позитивно відреагували на дії викладача, але інші почали надсилати йому погрози.

За кримінальним кодексом Німеччини на території країни заборонено використання нацистської символіки: прапорів і гербів Третього рейху, символіки основних організацій, уніформи, слоганів і форм вітання.