Закон і Бізнес


Хижаки на варті


Піраньї, на відміну від крокодилів і тигрів, не водяться в Індонезії. Їх купуватимуть у Південній Америці.

№48 (1242) 28.11—04.12.2015
6045

Головний борець з наркозлочинністю в Індонезії Буді Васесо має намір розширити штат охоронців майбутньої в’язниці для торговців забороненими речовинами. Конкуренцію лютим крокодилам складуть не менш кровожерливі риби-піраньї і навіть тигри.


Незабаром після того, як представники уряду країни заявили, що екстравагантна пропозиція голови Національної антінаркотичної служби (BNN) про створення особливої в’язниці під охороною рептилій — всього лише жарт, високопоставлений ньюсмейкер озвучив нову версію свого проекту. За його словами, він вже приступив до пошуку «відповідних кандидатур для цієї посади», повідомляє Jakarta Globe.

«Особисто мною на одній із ферм вже відібрано двох крокодилів, зараз ми вивчаємо їх силу і ступінь агресії. Планується довести число таких особин до 1000, вони здатні намертво замкнути всіх наркоторговців у стінах спецв’язниці», — завірив Б.Васесо.

«Все залежить від того, яких розмірів буде нова в’язниця, і якщо знадобиться, ми додамо до крокодилів ще і піраній. Хоча передбачається, що число ув’язнених буде все-таки не дуже великим, ми все одно плануємо використовувати для їхньої охорони ще й якихось диких звірів, наприклад, тигрів», — додав він.

Б.Васесо також відреагував на заяви численних критиків, що назвали його пропозицію порушенням прав ув’язнених. «Ми повинні дивитися в корінь проблеми. Чиї права для нас важливіші, масових вбивць або їх жертв?» — запитав чиновник своїх опонентів.

Широка антінаркотична кампанія почалася в Індонезії після того, як вибраний рік тому президент Джоко Відодо заявив про необхідність завдати рішучого удару по наркоторговцях, в результаті злочинних дій яких щодня вмирають 40 жителів острівної держави.