Закон і Бізнес


Розвідка без меж


№48 (1242) 28.11—04.12.2015
3176

Єврокомісія запропонувала створити повноцінне розвідувальне агентство ЄС. З даною ініціативою виступив єврокомісар по міграції, внутрішнім справам і громадянству Дімітріс Аврамопулос.


«З початком міграційної кризи ми запропонували створити антитерористичний центр ЄС, але сьогодні прийшов час створення повноцінного розвідувального агентства Євросоюзу», — заявив єврокомісар.

За даними «РІА Новости», зараз при Європейській зовнішньополітичній службі діє Центр аналізу розвідданих ЄС. У повноваження цього органу входить аналіз розвідувальної інформації, отриманої спецслужбами Євросоюзу. Проте відомство не може самостійно займатися збором даних.

Раніше голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що в Європейському Союзі не схвалюють пропозицію ділитися розвідданими зі всіма своїми державами-членами.

На екстреному засіданні голів міністерств внутрішніх справ і юстиції європейських країн, яке відбулося в Брюсселі, також обговорювалася пропозиція щодо посилення контролю за віртуальною валютою, включаючи біткоїн, в межах боротьби з фінансуванням тероризму.