Закон і Бізнес


Розплата за оплату


№48 (1242) 28.11—04.12.2015
3105

Прокуратура Мілана вимагає притягнути до суду колишнього прем’єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі у справі «Рубі-3», в рамках якої політик підозрюється в підкупі свідків.


Як повідомляє Reuters, наглядове відомство також вимагає притягнути до відповідальності ще 30 підозрюваних.

За версією слідства, екс-прем’єр заплатив фігурантам скандальної «справи Рубі» в цілому близько €10 млн, щоб під час судового розгляду вони надавали свідчення на його користь.

У червні 2013 року Сильвіо Берлусконі був засуджений до 7 років позбавлення волі за організацію на своїй віллі секс-вечірок і інтимні стосунки з 17-річною марокканкою Карімою ель-Марук, відомою як Рубі. Сам політик переконував, що не знав про справжній вік танцівниці.

У липні 2014 року апеляційний суд виправдав екс-прем’єра за недостатністю доказів. У березні 2015 року Касаційний суд підтвердив це рішення.

Разом з тим в Італії проходив судовий процес над трьома колишніми соратниками С.Берлусконі, який отримав назву «Рубі-2». У його рамках друзі екс-прем’єра звинувачувалися в підбурюванні до проституції. У вересні цього року вища судова інстанція Італії ухвалила проведення повторного розгляду по цій справі.

Справа «Рубі-3» стала результатом попередніх судових процесів після того, як прокуратура запідозрила С.Берлусконі в підкупі свідків в обмін на надання свідчень на його користь.