Закон і Бізнес


Аграрний приклад


№48 (1242) 28.11—04.12.2015
3421

Спеціалісти юридичної фірми ILF захистили інтереси клієнта у спорі з Антимонопольним комітетом.


Спеціалісти Харківського обласного територіального відділення АМКУ звинуватили сільськогосподарське товариство в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. Вищий господарський суд відхилив касаційну скаргу АМКУ на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими були спростовані необгрунтовані звинувачення в зловживанні з боку підприємства монопольним становищем.

Прикметним у цій справі став особливий підхід АМКУ до формулювання власної позиції стосовно того, що підприємство, яке використовує земельні ділянки на праві оренди, насправді «надає послуги у сфері набуття права оренди на земельні ділянки». Саме це намагались довести при розгляді справи в судах трьох інстанцій.

Стратегія щодо представництва інтересів компанії дозволила суду першої інстанції прийняти рішення за результатами одного засідання. Згодом суди апеляційної та касаційної інстанції повністю погодились із правовою позицією, яку висловив юрист ILF.

Судові рішення в цій справі можуть бути використані аграріями як основний аргумент у разі безпідставних звинувачень з боку АМКУ у подібних спорах.