Закон і Бізнес


В ВР введуть електронну розсилку законодавчих ініціатив


26.11.2015 14:36
1866

Зареєстровані законопроекти, законопроекти, підготовлені до будь-якої стадії розгляду Верховною Радою, висновки та інші супровідні документи будуть надаються народному депутату в електронному вигляді шляхом розсилки на адресу електронної пошти на поштовому сервері ВР.


Відповідний проект Закону від 01.10.2015 №3207 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)" сьогодні ВР прийняла за основу.

Так, документом передбачається, що проект порядку денного сесії Верховної Ради розміщується на офіційному веб-сайті Верховної Ради та надається народним депутатам не пізніш як за день до початку чергової сесії. Проект рішення про внесення змін до затвердженого порядку денного сесії Верховної Ради розміщується на офіційному веб-сайті Верховної Ради та надається народним депутатам не пізніш як за день до його розгляду.

Схвалений Погоджувальною радою розклад пленарних засідань сесії Верховної Ради розміщується на офіційному веб-сайті Верховної Ради і надається народним депутатам, комітетам, тимчасовим спеціальним комісіям, тимчасовим слідчим комісіям, депутатським фракціям (депутатським групам) не пізніше 18 години дня, що передує пленарному засіданню.

Апарат Верховної Ради розміщує на офіційному веб-сайті Верховної Ради і надає народним депутатам порядок денний на наступний день пленарних засідань, не пізніше 20 години дня, що йому передує.

Інформаційні листи про проект порядку денного сесії Верховної Ради, проект рішення про внесення змін до затвердженого порядку денного сесії Верховної Ради, розклад пленарних засідань сесії Верховної Ради, порядок денний на наступний день пленарних засідань надсилаються народним депутатам, комітетам, тимчасовим спеціальним комісіям, тимчасовим слідчим комісіям, депутатським фракціям (депутатським групам) у день розміщення таких документів на офіційному веб-сайті Верховної Ради. Такий лист має містити посилання на відповідні сторінки офіційного веб-сайту Верховної Ради.

Законопроект, проект іншого акта вноситься на реєстрацію разом з списком авторів законопроекту, пропозицією щодо кандидатури доповідача на пленарному засіданні та пояснювальною запискою.

Законопроекти, що розглядаються Верховною Радою за спеціальними процедурами, та супровідні документи до них, на всіх стадіях опрацювання і розгляду надаються народним депутатам в паперовому вигляді, а також в електронному - шляхом введення відповідної інформації до бази даних законопроектів електронної комп'ютерної мережі веб-сайту Верховної Ради.

З дня надання народним депутатам документів в електронному вигляді, але не пізніше 15 години п’ятниці, що передує тижню, відведеному для пленарних засідань, народний депутат може подати письмову заяву до Апарату Верховної Ради України про надання йому цих документів у паперовому вигляді.

Також передбачено, що Апарат Верховної Ради забезпечить ведення офіційної електронної бази даних прийнятих Верховною Радою України актів, що містить еталонні електронні тексти відповідних актів. Доступ до офіційної електронної бази буде вільним та безоплатним.

Закон і Бізнес