Закон і Бізнес


Депутат пропонує карати за пропаганду тероризму


24.11.2015 13:40
3425

Парламенту пропонують доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає відповідальність за пропаганду і поширенню ідеології тероризму. Вчинення такого злочину уповноваженою особою від імені певної юрособи є підставою для застосування до такої юрособи заходів кримінально-правового характеру, зокрема, ліквідації.


Відповідний законопроект №3506 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за пропаганду і поширення ідеології тероризму” у ВР зареєстрував Вадим Рабінович.

Передбачається, що пропаганда і поширення ідеології тероризму каратимуть позбавленням волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої. Якщо ж даний злочин було вчинено особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням ЗМІ, винних зможуть покарати позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

"Ще нерідко можна зустрітись із своєрідним ідейним дуалізмом, коли замість беззаперечного засудження тероризму як найнебезпечнішого явища, дехто пробує розгортати на сторінках газет, на телебаченні полеміку з приводу того, які причини слід брати до уваги, якими мотивами керувались терористи, які політичні обставини спонукали терористів та інше. Очевидно, що такий «плюралізм» ідей об’єктивно підтримує терористів, сприяє їх консолідації і формує у суспільстві, з одного боку терпимість або байдужість до подібних явищ, а з іншого – психологічну впевненість терористів у тому, що суспільство в певній своїй частині толерантно ставиться до існування тероризму, як методу боротьби за досягнення певної мети" - зауважує автор проекту.

З огляду на таку позицію автора слід відзначити, що в проекті немає визначень пропаганди ідеології тероризму.

 

Закон і Бізнес