Закон і Бізнес


Коштовний подарунок


№47 (1241) 21.11—27.11.2015
3123

Юридична фірма «Астерс» супроводжувала процес дарування українському народу унікальної колекції світового рівня Ігоря Диченка.


«Астерс» виступила консультантом у зв’язку з переданням на постійне зберігання до музейного комплексу «Мистецький арсенал» унікального приватного зібрання відомого мистецтвознавця, художника та колекціонера Ігоря Диченка. Церемонія дарування відбулася за участю Валерії Вірської, вдови та єдиної спадкоємиці мистецтвознавця, та Президента України Петра Порошенка. Завдяки рішенню В.Вірської неоціненна мистецька спадщина світового рівня, що складається з 509 творів живопису, графіки та прикладного мистецтва, стала частиною музейного фонду нашої держави.

Юристи «Астерсу» надали допомогу в підготовці всіх необхідних документів, щоб забезпечити збереження цілісності та недоторканності колекції в державній власності. Зокрема, згідно з договором дарування держава Україна гарантує повне збереження мистецької колекції, її неподільність, недопущення передання у заставу, роздержавлення чи приватизації.