Закон і Бізнес


Завершено розслідування у справі суддів Печерського райсуду


18.11.2015 16:42
1770

Слідчим управлінням прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях за підозрою суддів Печерського районного суду міста Києва О. Царевич та В. Кицюка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 375 КК України.


Під час досудового розслідування встановлено, що вказаними суддями у січні 2014 року винесено завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан», стверджують в прокуратурі Києва.

Як повідомили "ЗіБ" в прокуратурі, наразі матеріали кримінальних проваджень відкриті сторонам захисту для ознайомлення, після чого обвинувальні акти буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Підозрюваний В. Кицюк вже завершив ознайомлення з матеріалами провадження, зараз їх вивчають його захисники. Ознайомлення підозрюваної О. Царевич з матеріалами триває.

Нагадаємо, О.Царевич  підозрюється  у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті  375 (Ухвалення завідомо неправосудного  судового рішення з мотивів особистої зацікавленості) Кримінального кодексу України. Рішення, яке прокуратура вважає неправосудним, ніким не було оскаржене, включаючи саму прокуратуру, яка мала на це право, і набрало законної сили.

Сама О.Царевич переконана у законності того рішення, через яке її сьогодні переслідують органи прокуратури: «Якби я знала заздалегідь, які випробування мене чекатимуть в майбутньому за прийняте в січні 2014-го рішення, то я б від нього не відмовилася. Воно було б таким самим, як і рік тому. Адже, на мою думку, це рішення єдине, яке я могла прийняти, бо воно — законне. Я ніколи не відступаю від букви закону».

Закон і Бізнес