Закон і Бізнес


Як будуть підвищувати інвестиційну привабливість країни?


18.11.2015 16:19
3135

В Києві продовжується І Форум з конкурсного права, ініційований Асоціацією правників України. Захід присвячений черговому реформуванню сфери банкрутства, мета якого – підвищення інвестиційної привабливості країни.


Протягом першої частини зібрання юристи, банкіри посадовці та судді обговорили банкрутство і реструктуризацію, повідомляє кореспондент "ЗіБ". Представник Міністерства юстиції Юрій Моісеєв розповів про кілька законопроектів, розроблених відомством. Документи, за словами посадовця, спрямовані на забезпечення реальної ефективності процедури банкрутства. Серед іншого пропонується - впровадження приватних виконавців, які, разом із своїми державними колегами мають сформувати конкурентне середовище у цій царині; скорочення строків процедури банкротства; розширення прав кредиторів тощо. При розробці актів, зазначив чиновник, був взятий до уваги досвід інших країн, зокрема Польщі. Коментуючи свій виступ кореспонденту «ЗіБ», Ю.Моісеєв висловив переконаність у необхідності, а головне, вдалій реалізації запропонованих змін.

Із необхідністю змін погодились і інші учасники форуму. Так, арбітражний керуючий Леонід Талан висловив занепокоєння ситуацією, в якій доводиться працювати його колегам. Зокрема, у його виступі йшлося про надмірну кількість часто безпідставних перевірок та низьку заробітну плату. Водночас Л.Талан не впевнений в успіху реалізації реформи, оскільки пропозицій надто багато, а парламент має вирішувати загальніші проблеми.

Не вбачає необхідності у реформі і громадськість, яка зібралась під стінами будівлі, де розмістились учасники заходу у надії донести до присутніх банкірів свою позицію. Представники пікетувальників заявили, що чинні законодавчі норми цілком відповідають вимогам часу і достатньо було б виконувати їх належним чином.

Закон і Бізнес