Закон і Бізнес


БПЛА — політ ненормальний


№44 (1238) 31.10—06.11.2015
3000

У США введуть обов’язкову реєстрацію приватних безпілотників. Влада стурбована неконтрольованістю приватних дронів, що загрожує можливими авіакатастрофами.


Влада Сполучених Штатів зобов’яже всіх власників безпілотних літальних апаратів в обов’язковому порядку реєструвати придбані ними пристрої в міністерстві транспорту, повідомляє телекомпанія NBC.

Таке рішення пов’язане із випадками небезпечного зближення приватних безпілотників і різних повітряних суден, особливо пасажирських літаків.

Крім того, уряд США відтепер має намір тісно взаємодіяти з виробниками комерційних безпілотників з метою розроблення правил, які регулюють процес їх придбання і реєстрації. Відповідні нормативи в цій сфері повинні з’явитися до кінця поточного року.

У червні цього року невеликий безпілотник пролетів в декількох десятках метрів від пасажирського лайнера, коли той готувався до посадки в аеропорту Далласа (штат Техас). Літак приземлився успішно, проте, за словами пілотів, зіткнення могло призвести до критичної ситуації.