Закон і Бізнес


Положення про стажування кандидатів в адвокати виклали в новій редакції


29.10.2015 12:20
6877

Стажистом адвоката може бути фізична особа, яка має повну вищу юридичну освіту, володіє державною мовою, має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, свідоцтво про складення якого є дійсним на день початку стажування.


Організація та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю передбачено оновленою редакцією відповідного положення, яке затверджено рішенням Ради адвокатів України від 25 вересня №114.

Зауважимо, Положення про організацію та порядок проходження стажування, затверджене рішенням РАУ від 16 лютого 2013 року № 81, визнано таким, що втратило чинність.

Стажування згідно з положенням здійснюється протягом шести місяців і обчислюються шляхом сумарного обліку робочого часу стажиста на виконання програми та плану стажування, який має становити не менше 550 годин.

Інформація про адвокатів – керівників стажування, їх спеціалізацію, стаж роботи, професійні здобутки та кількість вакантних місць стажистів розміщується на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України.

Від проходження стажування звільняються особи, які на день звернення із заявою про допуск до складення кваліфікаційного іспиту мають стаж роботи помічника адвоката не менше одного року за останні два роки. Також від стажування звільняються особи, які звернулися із заявою про допуск до складання кваліфіспиту до 16.02.2013 року включно при умові успішного складання ними такого іспиту.

До стажу роботи помічником адвоката, що дає право на звільнення від проходження стажування, враховується стаж роботи помічником адвоката, якщо помічник працював на умовах повного робочого тижня, а роботодавцем за таку особу до державного бюджету України сплачувався Єдиний соціальний внесок. Робота особи на посаді помічника адвоката за сумісництвом та на умовах цивільно-правових договорів не зараховується як стаж роботи помічника адвоката, необхідний для звільнення від проходження стажування.

З текстом положення можна ознайомитись тут.

Закон і Бізнес