Закон і Бізнес


Обирайте покупців


№43 (1237) 24.10—30.10.2015
3998

У США збройовий магазин звинуватили, що у ньому продаго пістолет, який згодом став знаряддям злочину. Присяжні визнали, що продавець допустив «злочинну халатність».


Власники збройового магазину Badger Guns в штаті Вісконсін засуджені до виплати компенсації в сумі $6 млн двом поліцейським, важко пораненим із зброї, придбаної в цьому магазині. Такий вердикт винесло журі присяжних м.Мілуокі, яке визнало власників Badger Guns винними в «злочинній халатності».

Розглянувши позовну заяву, присяжні одноголосно підтвердили законність претензій офіцера поліції Брайана Норберга і його колишнього колеги Грема Куніча. У 2009 році вони при спробі затримати порушника правил дорожнього руху були важко поранені. Перший залишився кульгавим на все життя, другий осліп і був вимушений звільнитися з органів правопорядку.

Як з’ясувало слідство, пістолет марки Taurus (випускаються в Бразилії на колишньому збройовому заводі компанії Beretta) був куплений злочинцем незаконно у посередника, який придбав його в Badger Guns.

Влада Вісконсіна називає магазин Badger Guns «дилером номер один злочинної зброї в Америці». У картотеці поліції налічується майже 500 одиниць вогнепальної зброї, що були куплені в цьому магазині, а потім вилучені на місці злочину. З 2009 року магазин кілька разів міняв назву і власників.