Закон і Бізнес


Стюардеси — не багаж


№43 (1237) 24.10—30.10.2015
3698

У Китаї стюардес примушували зображати багаж, забираючись на полиці в салоні літака. Виявилось, це такий ритуал посвяти у справжні бортпровідниці.


Китайська авіакомпанія Kunming Airlines опинилася в центрі скандалу після появи в Інтернеті фото бортпровідниць, які лежали в літаку на полицях для ручної поклажі. Як повідомляє ресурс CCTVnews, стюардеси були вимушені проходити даний ритуал, побоюючись, що їх не приймуть в колектив.

Як виявилось, стюардесам доводилося забиратися на не призначені для людей місця через забаганки колег. Таким чином новобранці проходили своєрідний «обряд посвяти», призначений для стюардес, які відпрацювали від 30 до 50 годин. Не всім дівчатам подобалася ця традиція, і деякі з них скаржилися керівництву компанії на знущання. Але там подібні звернення просто ігнорували.

У свою чергу, керівництво компанії заперечує, що отримувало скарги від співробітників на необхідність проходити ритуал і обіцяє розібратися в ситуації, щоб не допустити повторення такого надалі. В той же час у Kunming Airlines відзначили, що обряд проходив в неробочий час і не загрожував безпеці польотів.