Закон і Бізнес


Від погонів до фантомів

Міліціонери прагнули отримати «винагороду» за надуманий злочин


Злочин і покарання, №49 (984) 01.12—10.12.2010
2698

Апеляційний суд Хмельницької області залишив у силі вирок Шепетівського міськрайонного суду, винесений у кримінальній справі, порушеній обласною прокуратурою за матеріалами СБУ стосовно начальника, першого заступника начальника та начальника сектору карного розшуку Ізяславського райвідділу міліції.


Вказані особи, діючи за попередньою змовою, протягом квітня — травня 2009 року,  погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за надуманий злочин, вимагали у жителя м.Ізяслава $3 тис., правда, цю суму згодом зменшили до 10000 грн.
У травні минулого року співробітники Служби безпеки затримали правопорушників на гарячому, після одержання частини хабара (8 тис. грн.) та його розподілу.
Крім того, доведено факт причетності першого заступника начальника Ізяславського РВ УМВС до вимагання у травні 2009-го в трьох мешканців Шепетів¬ського району «винагороди» в розмірі $2 тис. за непорушення кримінальної справи щодо останніх за  незаконний вилов риби.
Колишніх міліціонерів визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.368 КК («одержання хабара, поєднане з вимаганням»), а першого заступника начальника райвідділу міліції ще й за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.368 КК («замах на одержання хабара») і засу¬джено на строки від 3 до 5,5 року з позбавленням права займати посади в органах внутрішніх справ строком на 3 роки та з конфіскацією всього майна, крім житла.