Закон і Бізнес


Адвокати отримуватимуть витяг з ЄРДР щодо руху провадження - проект


13.10.2015 13:41
15029

Депутати вирішили спростити адвокатам процес отримання інформації з Єдиного реєстру досудових розслідувань про рух провадження. Для цього вони пропонують додавати відповідний витяг з ЄРДР до обвинувального акта та надсилати його копію підозрюваному та його захиснику.


Відповідний законопроект №3262 “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань про рух провадження” було зареєстровано у ВРУ 8 жовтня.

Проект передбачає, що у витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань про рух провадження відображаються відомості про дату (число, місяць, рік) та час (година, хвилина, секунда):

- реєстрації кримінального провадження в Єдиному реєстрі досудових розслідувань;

- і П.І.Б. слідчого чи прокурора, які зареєстрували кримінальне провадження; прийняли до провадження кримінальне провадження; призначення слідчого або групи слідчих та прокурора або групи прокурорів; слідчого чи прокурора, які повідомили особі (прізвище, ім’я та по батькові) про підозру; слідчого чи прокурора, які відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення підозрюваному, його захиснику, законному представнику та захиснику особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру, про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів досудового розслідування; прокурора, який затвердив обвинувальний акт або клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру.

Одночасно з переданням обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру до суду прокурор зобов’язаний під розписку надати копію витягу з ЄРДР підозрюваному, його захиснику.

Закон і Бізнес