Закон і Бізнес


До січня 2017 держустанови перейдуть на електронні закупівлі


12.10.2015 09:40
2871

Мінекономрозвитку розробило законопроект про публічні закупівлі, який стане основою для наступного етапу реформи державних закупівель, а саме розгортання вже діючої електронної системи закупівель ProZorro до національного рівня, а також докорінно змінить правила роботи в сфері держзакупівель. Очікується, що повний перехід державних установ на електронну систему закупівель повинен відбутися до січня 2017 року.


Як пояснили "ЗіБ" у Мінекономіки, у проекті закону прописано засади роботи в системі електронних закупівель ProZorro, яка сьогодні працює в пілотному режимі - на допорогових тендерах (до 200 тис. грн. для товарів та послуг і до 1,5 млн. грн. для робіт).

Ефективність роботи ProZorro підтверджена навіть у тестовому режимі, стверджують урядовці. Загальна економія бюджетних коштів у вересні перевищила 300 млн грн і продовжує збільшуватися. Вивід системи на національний рівень повинен підготувати її до пікових навантажень у декілька тисяч користувачів одночасно, адже в Україні на сьогодні налічується 15 тис. державних закупівельників і 25 тис. тендерних комітетів.

У Мінекономрозвитку підкреслюють, що повний перехід державних установ України на електронну систему закупівель повинен відбутися до січня 2017 року.